keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

40. vrk

Pitkästä aikaa täällä taas kirjoittelemassa Rainan kotikuulumisia. Rainallahan on nyt 40. vuorokausi meneillään ja voisinpa sanoa, että Raina voi paksusti ja oikein hyvin. Näihin vuorokausiin sopii sekä murhetta mutta myös erittäin paljon iloa.

Monihan teistä jo tiesikin, että muutaman päivän kuluttua astutuksesta Raina sai pissatulehduksen mutta viimeinen eläinlääkäri ei antanut enää vaihtoehtoa Rainan hoitoon vaan määräsi lääkkeen. Rainalle on niin helppoa lääkkeiden, kuten myös matolääkkeen antaminen, kun tyttö ottaa sen noin vain kädestä. Noh...joudun vähän kyytipoikaa antamaan päälle mutta siihen yleensä riittää pieni palanen vaikka nakkia.

Olimme myös varmoja, että Raina ei tiineeksi tule alhaisiin progearvoihin vedoten ja tätä mieltä oli myös eläinlääkäri, mutta ihme tapahtui. Elämä on niin ihmeellistä ja luonto hoiti asian. Astutuksesta 11 vuorokauden jälkeen Raina ripuloi ja oksensi yhtenä päivänä ja olin varma, että tämä menee niin kuin syksylläkin, mutta ei, tätä riitti vain puoli päivää. Astutuksesta 26 päivän kuluttua huomasin Rainan nisien turvonneen ja niissä olevan punoitusta ja silloin olin lähes varma, että Raina on tiineenä mutta vieläkin päässä pyöri ajatus....voisiko sittenkään olla. Mutta samaisella viikolla pääsiäisenä viitenä päivänä peräkkäin Rainalla jäi aamuruoka kuppiin ja vaikka laitoin sekaan mitä lihasta maksalaatikkoon, niin mikään ei mennyt. Iltaruoka kylläkin maistui.

Sitten tulikin ultrapäivä. Aamupäivän olin töissä ja iltapäivällä matkasimme kohti Seinäjoelle. Nuorempi tyttäreni lähti mukaan, hän on innostunut tästä Rainan tiineydestä aivan kuten minäkin. Jouduimme odottamaan melkein tunnin kiiretapauksen vuoksi ja vihdoin päästyämme eläinlääkärin juttusille eläinlääkäri katsoi ensin Rainan pissan joka oli täysin puhdas. Sitten ultraan ja kyllä jännitti. Eläinlääkäri alkoi laskemaan; yksi, kaksi, kolme, neljä, viisi....noh...ainakin neljä siellä varmasti on. Ell mietti vieläkin, että tuollaisilla progearvoilla astutettu, voiko olla tiineys mahdollista. Alkoi laskemaan uudelleen ja jälleen sama tulos, on se näköjään mahdollista. Koska tulos vaikutti hieman epävarmalta pentujen määrästä, niin Marjon kanssa olemme sitä mieltä, että Raina viedään röntgenkuvaan sitten myöhemmin.

Eläinklinikalta matkasimmekin sitten suoraan hakemaan Rainalle pentunappulaa ja NEU:ta Marjon kehoituksesta.Viime viikonloppuna Raina oli taas vähän huonompi syömään mutta nyt on kyllä ruoka hyvin taas maistunut. Raina saa tällä hetkellä pentunappulaa noin 2 - 2.5 dl aamulla, NEU:ta päivällä (tyttö kun haluaa nauttia NEU:n aivan omana aterian), illalla 2 - 2.5 dl nappulaa. Tämän lisäksi ruokaan olen vaihtelevasti lisännyt piimää, raejuustoa, kermaviiliä, kana- ja/tai kasvisnugetteja, jauhelihaa. Kaikki menee ja vatsa toimii hyvin.

Laitan alle pari valokuvaa Rainasta tyttäreni Janitan ottamana. Kuvasta hyvin huomaa jo vatsan pyöristyneen :-)

Oikean Ihanaa Vappua Kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti