sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Rainan ja Rossin Ärrät - 0 pv

Tulin eilen tosiaan tänne Alajärvelle viiden maissa iltapäivästä. Tilanne näytti pitkään varsin rauhalliselta. Kävimme välistä kävelemässä ulkona, välistä oleskelimme pentuhuoneessa ja välistä katsoimme Bond-leffaa. Yötä myöten Raina kävi levottomammaksi. Raina läähätteli ja petasi. Kaikki näytti sujuvan normaalin kaavan mukaisesti, kunnes huomasimme, että Rainan peräpäästä vuoti tummanvihreää nestettä. Soitimme päivystykseen ja he kehottivat seuraamaan tilannetta. Koska selviä työntöjä ei näkynyt, päätimme käydä päivystävällä. Hän mittasi Rainan lämmön ja se oli jo 38,2. Lääkäri myös tunnusteli tuntuiko kanavassa pentua mutta kanavassa ei tuntunut pentua. Lääkäri kuitenkin päätyi antamaan Rainalle kalkkipistoksen ja oksitosiinia. Piikin jälkeen Rainalla tuli selviä työntöjä, joten matkasimme takaisin kotiin. Kotona klo 2.30 Rainalta meni vedet mutta sitten tästä noin tunnin päästä työnnöt vähenivät, eikä edelleenkään pentua kuulunut tai tuntunut kanavassa. Palasimme klinikalle. Lääkäri antoi taas samat pistokset Rainalle ja kehotti palaamaan kotiin. Hänen mielestä Rainalla oli vielä menossa avautumisvaihe, eikä hätää vielä olisi. Työnnöt kuitenkin vähenivät olemattomiin ja päätimme lähteä kolmannen kerran heti kuuden jälkeen takaisin klinikalle. Hetken neuvoteltuamme tulimme siihen tulokseen, että nyt on parasta leikata. Leikkaus onnistui hienosti ja Raina pystyi kävelemään klinikalta autolle.

Me Kaijan kanssa hoidimme pentuja. Pennelit ovat olleet todella terhakoita ensihetkistä lähtien. Kun olimme saaneet pennun pois kalvoista, pyrkivät he jo nisille, joita ei siis heille ollut vielä siinä vaiheessa tarjolla. Meidän piti ihan pitää niitä silmällä, etteivät kiivenneet korista yli. Kun saimme Rainan lattialle, laitoimme pennut nisille ja jokainen heistä lähti hienosti imemään. Tämän jälkeen hoidimme muodollisuudet, pakkasimme pennut ja emän autoon ja ajoimme kotiin. Ensimmäiset pari tuntia Raina oli kuin halolla päähän lyöty mutta saimme Rainan yllättävän pian jo hoitamaan pentuja. Nisillä Raina antoi pentujen olla heti alusta lähtien. Uskomatonta miten luonto hoitaa nämä asiat. Onneksi pennut ovat todella virkeitä ja voivat hyvin. Raina on todellinen leijonaemo omiessaan kaikki pennut "alleen". Pihalla Raina malttaa käydä nopeasti tarpeillaan, kun pitää jo juosta takaisin laatikolle. Laatikossa Raina asettuu hienosti varoen pentuja. Nyt pitää enää toivoa, että haava parantuu nopeasti ja Raina sitä myöten.

Syytä työntöjen heikentymiseen emme tiedä. Voimme vain arvailla johtuiko se polttoheikkoudesta vai kenties siitä, että pennut olivat kuitenkin suhteellisen isoja Rainan kokoiselle nartulle. Minun omista nartuista vain Ronja on tehnyt yhtä isoja pentuja ja Ronja on kuitenkin Rainaa selkeästi isompi mutta mene ja tiedä. Tärkeintä kuitenkin se, että pennut ja emä voivat nyt hyvin.

1. PENTU
Sukupuoli: uros
Työnimi: Aarre
Syntymäpaino: 306 g
Aarteen läpipäänpiirto kapenee oikealla.
 
Aarteella on kokonainen kauluri.

2. PENTU
Sukupuoli: narttu
Työnimi: Helmi
Syntymäpaino: 429 g
 
Pentuen suurin on Lempi-tyttömme. Lempillä on tähti otsassa. Tuleva stara?

Myös Lempillä on kokonainen kauluri.

3. PENTU
Sukupuoli: uros
Työnimi: Onni
Syntymäpaino: 397 g

Onnilla on leveä läpipäänpiirto.

Onni-poika äitinsä hoidettavana. Onnilla on kokonainen mutta epäsymmetrinen kauluri.

4. PENTU
Sukupuoli: uros
Työnimi: Peikko
Syntymäpaino: 407 g
 

Peikko-pojalla on todella tumma naama ja pikimusta nenä jo syntyessään.
 
Peikolla on todella leveä kokokauluri.

5. PENTU
Sukupuoli: uros
Työnimi: Samuli
Syntymäpaino: 375 g

Myös Samulilla on läpipäänpiirto mutta se kapenee keskeltä.

Myös Samulilla on kokonainen kauluri ja todella pitkä valkoinen osa hännässä.

Rainan ja Rossin Ärrät yhdessä koossa.

5 kommenttia: