perjantai 16. toukokuuta 2014

56. vrk

Rainan elämä alkaa olemaan päivä päivemmältä tukalampaa. Ruoka maistuu ja vatsa kasvaa. Aamulla Raina on ollut koko odotusajan huonompi syömään kuin illalla, onko kenties aamupahoinvointia vieläkin tai sitten jonkinlaista säätelyä.
Mielestäni näiden parin viimepäivän aikana vatsa on kasvanut ja myös kovettunut, alkaakohan pentusilla olemaan ahtaammat oltavat.
Lenkillä Raina aivan selvästi vähemmän enää juoksee, lenkkeily on enemmänkin kävelyä. Olenkin alkanut rajoittamaan pitempiä lenkkejä ja käydään useammin pienillä lenkeillä. Mukaanhan koira kyllä lähtee hyvinkin mielellään.
Sisäoloissa ei tunnu löytyvän hyvää makuuasentoa enää niin helposti. Ehdin jo "iloita" ettei Raina enää ota ns. sammakkoasentoa, mutta niinpä tyttö vielä eilen vetäisi itsensä pitkään sammakkoasentoon. Eipä se tainnut kyllä miellyttävä asento olla, koska nopeasti käännähti itsensä kylkiasentoon.
Eilen illalla leikkasin nisien ympäriltä vähän karvoja pois helpottaakseni pentujen ensimmäistä alkutaivalta. 
Tänään myös mittasin ensimmäisen kerran tulevan emän lämmön. Aamulla lämpö oli 37,7 ja illalla 37,9. Nämä ovat Rainalle aivan normaalit. Mittailuja jatkamme nyt aamuin illoin tästä eteenpäin.
Huomenna on pentulaatikon kokoamista ja mahdollisesti synnytyksessä tarvittavien tavaroiden järjestämistä lähelle pentulaatikkoa.

1 kommentti: