sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

5 viikkoiset Ärrät

Päivät ovat menneet nopeasti ja jo haikein mielin täällä ajatellaan huomista jolloin Raina pentuineen ja kasseineen siirtyy Marjon hoiviin. Mutta onneksi saan pennut vielä hoitooni parin viikon päästä viikonlopuksi.
Olemme edelleen ulkoilleet useita kertoja päivässä. Tämä päivä on kuitenkin tehnyt poikkeuksen, olemme ehtineet vain kahteen otteeseen ulkoilemaan, kun alkoi satamaan ja ilma viileni. Menemme sitten illalla jos ilma näyttää siltä.
Autoilua olemme edelleen jatkaneet, yhtä päivää lukuunottamatta. Eilen pennut laitoin isoon kangashäkkiin farmariauton perälle. Teimme noin 15 km automatkan ja pennuista Onni ei nyt sitten siitä enää tykännytkään. Muut: Peikko, Lempi, Samuli ja Aarre tekivät omia leikkejään, mutta Onni -poika piti vinkumista lähes koko matkan. Lopussa muutaman kilometrin oli hiljaa. Ehkä syynä oli sekin, että Raina livahti ulko-oven välistä pihalle ja suoraan autoon ja eipä tyttöä saanut pois vaan otin hänetkin mukaan. Ehkä maitobaarin tuoksu oli liian voimakas tälle Onni -pojalle ja aiheutti ylimääräistä vinkunaa ja halua pois häkistä.
Pentujen luonteessa alkaa tulemaan eroja. Vieraita meillä on käynyt tällä viikolla lähes päivittäin katsomassa pentuja sisällä ja ulkona. Aarre -poika on vähän pidättyväinen ensin vieraita ihmisiä kohtaan, varsinkin jos vieras ihminen lähestyy kävellen samalla. Kunnes Aarre pääsee tutuksi, niin tätä poikaa ei pidättele kukaan ja nuolee häntää heiluttaen. Eilen aivan sattumalta talomme ohitse meni perävaunullinen rekka juuri silloin kun ulkoilimme pentujen kanssa ja en itse ehtinyt reakoimaan tilanteeseen juurikaan. Meteli ei ollut suuren suuri, mutta matala ja jymisevä. Tähän rekan saattamaan ääneen reakoi voimakkaimmin Onni, muut pennut eivät juurikaan reakoineet tähän. Ennemminkin istahtivat paikoilleen ja katsoivat ohimenijää ja jatkoivat hetimiten leikkiään.
Leikit pennuilla alkavat olemaan yhä enemmän rajumpia ja rajumpia. Välillä olen joutunut puuttumaan asiaan, kun kaksi pentua on yhden kimpussa.
Peikko -poika on varmaankin päättänyt asettua meillä taloksi. Nimittäin tämä 40 cm korkea oviportti ei poikaa enää pidätä, vaan joka aamu on ollut keittiön puolella nukkumassa. Peikon on hyväksynyt talon toinen koirakin ja leikin alkeita on näkynyt niiden välillä sekä molemmat ottavat "kutsun sinut leikkiin" -eleitä.
Olen tällä viikolla pariin kertaan päästänyt kaikki pennut tutustumaan keittiön puolelle ja voi sitä vilskettä. Pennut ottavat kaiken ilon irti siitä, että pääsevät juoksemaan isompaa aluetta. Kyllä mennään lujaa ja koska se reakointikyky ei kovin terävä vielä ole, niin sattuuhan niitä pieniä haavereita. Tämän session jälkeen uni maittaa hyvin.
Taisteluleikkejä pennut leikkii mielellään ja tästä syystä meille on viikon aikana siunaantunut muutama pariton sukkakin. Onpa minun housujen lahkeessa reikiäkin, tyttären hameen helmassa samoin.
Valitettavasti en saa teille lukijoille tähän nyt niitä 5-viikkoskuvia koska minulla ei ole kameraa tänään käytettävissä. Painot kuitenkin kaikista sain vielä hyvin otettua....hyödyntäen nukkuvaa pentua. :-) Selvää hajontaa alkaa painoissa nyt olla ja näyttää siltä, että Aarre saa aivan pian Lempin kiinni ja näin ollen tyttö on pentueen pienin. Lempi on niin eloisa pentu ettei se ehdi kauaa olla ruokalautasen äärellä, kun täytyy jo taas mennä. Lempi myös mielellään oleilee äidin nisällä ja nukkuu tässä. Peikko -pentu alkaa mennä omaa uraansa kuten se menee myös ulkosalla omia polkujaan. Tällä ihanuudella paino on mennyt yli 3 kg:n.
Tästä Marjo sitten jatkanee kuvien ja videoiden muodossa tulevalla viikolla.

Aarre
Syntymäpaino: 306 g
Paino 1 viikon ikäisenä: 514 g
Paino 2 viikon ikäisenä: 845 g
Paino 3 viikon ikäisenä: 1310 g
Paino 4 viikon ikäisenä: 1976 g
Paino 5 viikon ikäisenä: 2592 g

Lempi
Syntymäpaino: 429 g
Paino 1 viikon ikäisenä: 735 
Paino 2 viikon ikäisenä: 1117 g
Paino 3 viikon ikäisenä: 1676 g
Paino 4 viikon ikäisenä: 2203 g
Paino 5 viikon ikäisenä: 2655 g

Onni
Syntymäpaino: 375 g
Paino 1 viikon ikäisenä: 702 g 
Paino 2 viikon ikäisenä: 1142 g
Paino 3 viikon ikäisenä: 1626 g
Paino 4 viikon ikäisenä: 2217 g
Paino 5 viikon ikäisenä: 2779 g

Peikko
Syntymäpaino: 407 g
Paino 1 viikon ikäisenä: 720 g
Paino 2 viikon ikäisenä: 1060 g
Paino 3 viikon ikäisenä: 1565 g
Paino 4 viikon ikäisenä: 2361 g
Paino 5 viikon ikäisenä: 3196 g

Samuli
Syntymäpaino: 375 g
Paino 1 viikon ikäisenä: 710 g
Paino 2 viikon ikäisenä: 1073 g 
Paino 3 viikon ikäisenä: 1655 g
Paino 4 viikon ikäisenä: 2217 g
Paino 5 viikon ikäisenä: 2827 g


1 kommentti: