keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Pentulaatikon elämää...

Viime maanantaina Rainalta poistettiin leikkaushaavasta tikit ja eläinlääkärin mukaan hyvin oli haava parantunut. Hieman ommelreikien kohdalta verta tihkusi. Jatkoin, jatkan haavan putsaamista vielä muutaman päivän, vaikkakin tänä aamuna haava oli niin siisti ettei sitä putsaamista enää syytä ole jatkaa. Seurailen kuitenkin vielä.
Lämmöt ovat pysyneet siinä 38.5 paikkeilla ja muutamat kasvattajatuttavani ovatkin sanoneet, että joillakin nartuilla lämpöä riittää koko aktiivisen imetysajan. Seurailempa nyt kuitenkin tätäkin.
Eilen kävin tyttäreni kanssa Keskisen kyläkaupassa ja pitihän meidän käydä katsomassa ja ostamassa penneleille ensimmäiset lelut. Laitoin lelut keskelle pentulaatikkoa ja katsoin kuinka pennut siihen reakoivat. Osa pennuista ei huomannut sitä lainkaan mutta Peikko -poika kiinnostui siitä oitis. Jopa kuulin ensimmäiset murinat lelua kohtaan. Kuitenkin uteliaisuus voitti ja nyt kaikilla, Peikollakin, on paras kaveri nämä pehmolelut, joiden päällä on mukava nukkua. Hienoa huomata, että pennut osaa jo tässä vaiheessa suutaan käyttää ja kohta täällä pentulaatikossa taistellaan. Peikko -poika tämän taidon oppii kyllä ensimmäisenä.
Pennut kehittyy joka päivä hurjaa vauhtia. Esimerkiksi varmuutta liikkumiseen tulee hetki hetkeltä lisää. Olen parina päivänä nostanut hetkeksi pennut pentuhuoneen (meidän kodinhoitohuone) lattialle mattojen päälle kävelemään. Mukava huomata kenellä uteliaisuus voittaa ja lähdetään rohkeasti liikkeelle tutustumaan vieraaseen paikkaan. Kaikki pennut ovat ihanan uteliaita.
Loppuviikosta sitten aloitellaankin aivan uuteen tuttavuuteen tutustumaan, nimittäin kiinteän ruoan syömiseen totuttautumista. Raina on alkanut syömään paremmin ja näin ollen maitoakin on vielä riittänyt hyvin. Hiljalleen kuitenkin aloitellaan tätä uutta asiaa meidän arkeen.

1 kommentti: