torstai 5. kesäkuuta 2014

Silmät sirrillään....11 vrk

Penneleistä Samuli ja Aarre ovat aloittaneet eilen ensimmäisenä tämän maailman katsomisen omin silmin. Tänään aamulla sitten kaikilla muillakin silmät olivat sirrillään. Tällä hetkellä eniten Samulilla ja Lempillä.
Viime kirjoittamisen jälkeen olen ollut aika kiireinen. Tietty viime viikon tekemättömät työt työpaikalla, noh....tämähän ei nyt niin tärkeää ole ;-) Mutta sitten se toinen juttu onkin tärkeä. Nimittäin todennäköisesti antibiootista Rainan ja pentujen vatsat ovat menneet sekaisin. Kaikilla on ulosteet löysäni ja senhän voi kuvitella miten paljon meillä on pyykkiä pesty, koska Rainahan ei ole niitä löysiä ulosteita pistänyt omaan poskeen vaan kiltisti jättänyt emännän siivottavaksi. Antibiootti loppui tiistai-iltana ja nyt tänä iltana onneksi Rainan uloste oli jo hieman kiinteämpää ja tyttökin hieman virkeämpi. Toivotaan, että myös pentujen vatsa tässä lähipäivinä rauhoittuu.
Pientä lämpöä Rainalla on edelleen, mutta sitä seurailen kolme kertaa päivässä.
Pennut ovat olleet muutaman päivän hieman levottomia. Sain Marjolta hyvän vinkin asiaan, kokeilin ja tänään tuntui hieman rauhoittuvan tilanne. Huomasin, että pennuilla on ollut tällä helteellä kuuma ja lisäksi ilmavaivat ovat häirinneet ihania unia.
Ripuloinnista huolimatta pennut ovat kasvaneet ja nostaneet painoa aivan hyvin. Toinen toisena päivänä enemmän ja toinen toisena. Juuri punnittuani pennut Aarre painoi 707 g, Samuli 904 g, Peikko 909 g, Onni 921 g ja meidän Lempi tyttönen 952 g. Saas nähdä tuleeko huomenna ensimmäinen kilo täyteen jollekin näistä Ärristä.
Myös eilen ja varsinkin tänään on pentulaatikossa näkynyt ensimmäiset leikit tai niin minä sen ainakin tulkitsin. Varmana leikkijänä pidän Peikkoa, joka tänään illalla leikki käteni kanssa. Huomasin myös ensimmäiset merkit siitä, kuinka kiva onkaan purra emännän sormia. Aivan selvästi poika on halukas tutustumaan lähemmin.
Alla muutama Silmät sirrillään -kuvat.

Aarre

Lempi 

Onni 

Peikko

Samuli 

2 kommenttia: