sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Se olis sitten 3 viikkoa...

Tähän viikonloppuun onkin mahtunut kaikkea uutta.
Perjantaina aloitimme kiinteän ruoan maiskuttelua eli jauhelihaa ja kermaviiliä. Ensin annoin hieman sormella suuhun ruokaa ja sitten kokeilin onnistuuko kämmeneltä syönti. Kaikilla homma eteni erittäin hyvin. Aarre söi hyvin ja oli hieman ahne. Samuli söi hyvin, mutta hienostuneesti, ei tuntunut olevan kiire, ennemminkin nuoli ruokaansa. Peikko hotki ruokansa ja päälle nuoli kämmeneni puhtaaksi. Tätä poikaa jouduin jopa hieman toppuuttelemaan, kun näytti sieraimissakin ruokaa olevan. Onni söi myös hienostuneesti nuolemalla ruokaansa. Lempi, Peikko -veljensä tapaan, lähes hotki ruokansa. Tänään ruokaa annoin sitten kaksi kertaa isolta leikkuualustalta ja ainoani Peikko jatkoi ruoan hotkimista. Kaikki tänään söivät jo ilman apuja.
Nyt kolmena päivänä pennut ovat päässeet pentulaatikon ulkopuolelle pidemmäksi aikaa tutustumaan mitä ympärillä on. Olen nostanut ne useamman kerran päivässä pentulaatikosta pois ja Raina on tykännyt syöttää pentuja laatikon ulkopuolellakin.
Lähipäivinä siirrän pennut meidän keittiöön, jotta tottuvat jälleen uusiin ääniin. Pyykinpesukoneen ääneen ne ovat kyllä jo tottuneet eivätkö ole siitä moksiskaan.
Tänään aloitettiin matokuuri Axilurista. Sen antamisessa ei ollut ongelmaa. Pennut varmaankin luuli, että maitoa alkoi tulemaan näin helposti, mutta loppui kyllä aika nopeasti. Sorry vaavit.
Alla taas totuttuun tapaan viikkokuvat. Ja tämähän ei Samulin osalta ollut kyllä helppo homma. Laittoi emännälle ja tyttärelleni päänvaivan, kun herra ei suostunut oikein millään olemaan sekuntiakaan paikallaan. Mutta onnistuttiin ja edes jotain saatiin aikaiseksi. Lempi puolestaan tällä kertaa oli helpoin kuvattava ja tyttö olikin lopussa aika väsynyt.

Aarre
Syntymäpaino: 306 g
Paino 1 viikon ikäisenä: 514 g
Paino 2 viikon ikäisenä: 845 g
Paino 3 viikon ikäisenä: 1310 g

Lempi
Syntymäpaino: 429 g
Paino 1 viikon ikäisenä: 735 
Paino 2 viikon ikäisenä: 1117 g
Painoa 3 viikon ikäisenä: 1676 g


Onni
Syntymäpaino: 375 g
Paino 1 viikon ikäisenä: 702 g 
Paino 2 viikon ikäisenä: 1142 g
Paino 3 viikon ikäisenä: 1626 g
 
Peikko
Syntymäpaino: 407 g
Paino 1 viikon ikäisenä: 720 g
Paino 2 viikon ikäisenä: 1060 g
Paino 3 viikon ikäisenä: 1565 g

Samuli
Syntymäpaino: 375 g
Paino 1 viikon ikäisenä: 710 g
Paino 2 viikon ikäisenä: 1073 g 
Paino 3 viikon ikäisenä: 1655 g



 Tässä me veljekset vas. Samuli ja oik. Aarre...

...ja tässä me toiset veljet ja meidän sisko; vas. Lempi, Onni ja Peikko

4 kommenttia: