torstai 19. kesäkuuta 2014

Uusiin asioihin ja tilanteisiin tutustumista

Tänään on Rainan 4 v syntymäpäivä ja pitihän herkkuateria tehdä tälle illalle ja maistui....ihana palkinto emännällekin. Onnea vielä tätäkin kautta Rainulin sisaruksille.
Juuri otsikon mukaisesti meillä on ollut alkuviikkona uusiin asioihin ja tilanteisiin tutustumista.
Sunnuntaina Peikko oppi tulemaan todellakin pois pentulaatikosta ja maanantaina myös Samuli ja Onni. Katsoin sitten parhaammaksi ja turvallisimmaksi ottaa pentulaatikon etuseinän tykkänään pois. Näin ollen pentusilla on nyt huomattavasti enemmän tilaa juoksennella ja leikkiä.
Matolääkitys meillä annettiin sunnuntaista kolmena päivänä peräkkäin ja sen antamisessa ei ollut kenenkään pennun osalta hankaluuksia.
Jauheliha, kermaviili yhdistelmään on yhdeksi ruokailuksi lisätty päivälle nappulaa liotettuna. Peikko on ahne ruoan perään ja käyttää taidokkaasti nenäänsä. Ruoan olen tarjonnut isolta muoviselta leikkuulaudalta ja pelkästään omassa kädessä korkealla pitäessäni Peikko tunnistaa missä ruoka kulkee. Nyt tähän samaan ahneuden kastiin on tullut eilen mukaan Samuli ja hyvässä vanavedessä tulee Aarre. Näille kolmelle ruoka maistuu hyvin. Onni ja Lempi ovat sitten rauhallisempia tämän syömisen kanssa ja nauttivat aamupalan, lounaan ja illallisen herrasmaiseen ja ladymäiseen tyyliinsä. Voivat jopa välillä tehdä pienen kierroksen tarpeillaan ja tulevat takaisin maiskuttelemaan. Onnilta yleensä jopa jää ruokaa syömättä ja sitten yleensä Peikko putsaa alustan puhtaaksi.
Täällä Pohojanmaalla on ollut sen verran kylmät yöt ja päivät etten ole käyttänyt pentuja ulkona. Eilen kuitenkin lämpömittari nousi +13 asteeseen ja aurinko paistoi, niin uskaltauduin viemään pentuja ulos. Olimme toki vain pienen hetken, ehkä noin viitisen minuuttia nurmikolla.
Oli hienoa huomata koirien ensireaktiot. Aarre ja Samuli olivat selvästi pidättyväisempiä tutustumaan uuteen paikkaan. Ensin hetken istuskelivat paikoillaan mutta sitten uteliaisuus vei voiton ja nokka taivasta kohden hajuja nuuskimaan. Pieni hetki vielä tuumattiin ja sitten Aarre, Samuli heti perässään, lähtivät katsomaan aluetta. Peikko, Onni ja Lempi olivat aika tavalla samanlaisia. Heistä ei oikein kukaan istunut paikoillaan kauaa ja niin lähdettiin maailmaa valloittamaan. Ensimmäisenä niistä lähti Peikko suoraan juoksemaan sitten Lempi heti perään ja Onni tuli lähes Lempissä kiinni. Enemmän aikaa ulkosalla yhdessä viettivät Aarre ja Samuli kunnes taas Peikko, Onni ja Lempi menivät omia menojaan ja yhdessä. Hetken kuluttua kuitenkin kaikki juoksentelivat perässäni ja kun pysähdyin, niin istahtivat jalkojeni juureen. Nähtiimpä Lempin ja Peikon näytös kuinka mukavaa nurmikolla on olla jalat taivasta kohden. Pientä piipitystä kuulin Samulin ja Peikon laittavan, kenties pelkoa tai kylmän tuulen jännittävää tuntua.
Tänään käytiin sitten kaksi kertaa ulkosalla, kun sää oli meille otollinen. Tällöin molemmilla kerroilla tilanne oli kaikkien pentujen osalta lähes samanlainen. Oltiin jo rohkeampia ja kahdelta tuli pisut ulos ja kolmelta kakat. Ai niin...yksi ero oli eiliseen nähden....Peikosta ja Onnista on tulossa tämän pentueen lehmiä tai lampaita, nimittäin tuore heinä tuntui kavereille kelpaavan.
Sunnuntaille meille onkin luvassa sitten mukavaa, kun saamme ottaa vieraita vastaan ja katsoa sekä kuulla mitä ajatuksia pennut heissä herättää. Tuskin maltamme odotella.
Kaikille oikein Hyvää Juhannusta!

1 kommentti:

  1. Olipa kivoja kuulumisia :) Onnea Rainalle ja hyvää juhannusta! :)

    VastaaPoista