keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Yhtä vilinää, menoa ja meininkiä...

Pennut kehittyy aivan hirmuista vauhtia. Selvästi huomaa, että pentujen olemus muuttuu joka päivä lähemmäksi aikuisen koiran eleitä. Yhä enemmän putsataan itseään ja varsinkin Lempistä sen huomaa. Nuolee välillä itseään aivan kuin aikuisempikin koira.
Jokainen pentu syö hyvin ja ruokavalioon kuuluu liotettu nappula, naudan jauheliha, kermaviiliä, raejuustoa vaihdellen joka aterialla. Jauheliha ja kermaviili sekoitus maistuu kaikkein parhaiten mutta aamulla tuntuu menevän kaikki alas. Rainalta tulee lisäksi maitoa vielä hyvin ja käy pentujaan imettämässä ja leikittämässä tuon tuosta. Se onkin sitten ihanaa katseltavaa, kun Raina leikittää yhtä aikaa kaikkia viittä pentuaan. Välillä pennut tuntuvat suuttuvan äidilleen mutta Raina tyyneen tapaansa rauhoittaa pennut joko nostamalla päätään ylös ja ollen tyynenä tai sitten pitää tassuaan tai päätään pennun päällä rauhoittaen sen.
Kakat ja pissat tulee aivan kiitettävästi jo paperille. Eilen sitten päätin kokeilla kuinka itsekkäästi pennut menevät itse ulos nurmelle ja kaikki menivät hyvin ulos. Autoin kyllä yhden terassilta alas menevän rapun kanssa, mutta muutoin meni hyvin. Minulla on ollut pieni aitaus apuna pitämään pennut yhdessä paikassa, mutta nyt se ei enää näille pennuille riitä, vaan haluavat välittömästi juoksemaan pitkin pihaa ja siinähän on sitten minulla tekemistä. Onneksi minulla on omassa perheessä auttavia tyttäriä käsineen apuna ja lisäksi tänään ja huomenna yksi aputyttö lisää. Vaikka hieman viileä ilma on ollutkin, mutta kuitenkin suotuisa opettamaan pentuja ulos. Ulkona olemmekin käyneet noin viisi kertaa päivässä.
Tänään sitten tutustuimme aivan uuteen asiaan. Vuorossa oli autoon tutustumista ja pienellä Alajärvi cityrundilla käyminen. Pennuthan ovat jo viikon ikäisenä käyneet autoajelulla, kenties tämä auttanut tämän päiväiseen jotenkin. Kuitenkin aloitimme aivan vähäisestä eli autossa tyttärien sylissä olemisella ja  koska tämä meni niin hyvin, niin auto käynnistettiin ja koska tämäkään ei aiheuttanut mitään reaktiota pennuissa, niin lähdimme ajelulle. Pienellä ajelulla oli sellainen vaikutus, että pihaan takaisin tullessamme Aarre, Onni ja Peikko nukahti ja oli nukahtaminen lähellä Lempillä ja Samulillakin. Tätä nyt jatkamme päivittäin sekä lisäämme häkin autoon ja olemisen siellä häkissä matkan aikana.

1 kommentti: